Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ




WISE J0855-0714


Λίγο περισσότερο από 7 έτη φωτός από τη Γη, ένας πλανήτης που μοιάζει με αστέρι φιλοξενεί θυελλώδη σύννεφα στην ατμόσφαιρα, τα σύννεφα που φαίνεται να αποτελείται από νερό. Το αστέρι, εντοπίστηκε από μια ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής τον Kevin Luhman από το Pennsylvania State University, βρέθηκε χρησιμοποιώντας εικόνες από το WISE υπέρυθρο διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA και το 6,5 μέτρων τηλεσκόπιο Magellan Baade στη Χιλή. Ονομάζεται WISE J0855-0714, το αστέρι έχει περίπου το μέγεθος του Δία, και μεταξύ τριών και 10 φορές μεγαλύτερη μάζα.



Από τα πέντε πράγματα που θεωρούνται απαραίτητες για τη ζωή όπως την ξέρουμε - το νερό, το φως του ήλιου, το οξυγόνο, το άζωτο, οι θερμοκρασίες μεσαία και η έλλειψη ακτινοβολίας - νερού μπορεί να αποδειχθεί να είναι μία από τις πιο δύσκολο να βρεθεί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με το σύμπαν, χιλιάδες σαν τη Γη, κατοικήσιμους πλανήτες θα πρέπει να υπάρχουν σε άλλα ηλιακά συστήματα. Με την ικανότητα των επιστημόνων να εντοπίσει μακρινούς πλανήτες πηγαίνουν καλύτερα από το χρόνο, η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα της τον προσδιορισμό ποια από αυτά τα "εξωπλανήτες" θα μπορούσε δυνητικά να φιλοξενούν ζωή. [NASA εξωπλανήτης αποστολή να κυνηγήσουν κάτω στο μέγεθος της Γης Κόσμος]

6 ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

1. Καλλιστώ και Γανυμήδης
 Voyager Ganymede Jupiter
Credit: NASA

Τα δύο φεγγάρια του Δία  Όπως και το διάσημο γείτονά Europa , τον Γανυμήδη και την Καλλιστώ μπορεί να έχουν θαφτεί, υγρα ωκεανών. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτών των δύο δορυφορικών αδέλφων , υφάλμυρα βάθη θα διέπουν τουλάχιστον 60 μίλια (100 χιλιόμετρα) από βράχο. Καλλιστώ έχει διάμετρο πάνω από 2.985 μίλια (4.800 χιλιόμετρα)? Διάμετρος του Γανυμήδη είναι 3.270 μίλια (5,262.4 χλμ).

2. ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Planetary Protection Study Group Mulls Life On Venus

Μια καταχώρηση έκπληξη στις κληρώσεις exobiology είναι η αδελφή του πλανήτη μας,  Αφροδίτη, με  θερμοκρασίες της επιφάνειας (850 F ή 454 C). Ο πλανήτης είναι γενικά θεωρείται ότι είναι η στείρος .
Αλλά ο πλανητικός επιστήμονας David Grinspoon, αστροβιολογος  επιμελητής στο Μουσείο Φυσικής και Επιστήμης, επισημαίνει ότι η υψηλή στα Αφροδίτης θερμοκρασίες της ατμόσφαιρας είναι αναζωογονητικά ανεκτή.
Ατμοσφαιρικό διοξείδιο του θείου και το μονοξείδιο του άνθρακα θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως τροφή για την πλωτά μικρόβια. Η Αφροδίτη είναι 7.521 μίλια πλάτος (12.104 χιλιόμετρα). [Αφροδίτη, μια Strange Planet Revealed (Φωτογραφίες)]

3. ΕΥΡΩΠΗ

Voyager's Europa

Πολλοί θα δώσουν στον   Europa υψηλότερη βαθμολογία για δυνατότητες ζωής , δεδομένου ότι υπάρχει πιθανώς περισσότερο υγρό νερό εδώ από ό, τι στο σύνολο των ωκεανών της Γης.
Το μειονέκτημα είναι ότι η συντριπτικλα αλμυρές θάλασσες του Europa βρίσκονται κάτω από περίπου 10 μίλια  πάγο. Όχι μόνο είναι δύσκολο να πάρετε ένα ανιχνευτή κάτω από αυτή την παγωμένη πανοπλία, αλλά οι ωκεανοί Europa είναι πιο σκοτεινοί από ό, τι μια σπηλιά - που σημαίνει φωτοσύνθεση δεν θα λειτουργήσει. Ωστόσο,εκεί κάτω μπορούν να επιβιώνουν με γεωθερμία ή πολύπλοκα μόρια από την επιφάνεια. Europa διαθέτει μια μέση ακτίνα 970 μίλια (1,560.8 χιλιόμετρα). [Φωτογραφίες: Europa, του Δία Icy Σελήνη]

...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ TOY ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
http://www.space.com/18790-habitable-exoplanets-catalog-photos.html ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να πειτε κι εσείς κάτι ,